Schrijven

boekwinkel

Graag schrijf ik boeken


Voordat ik me waagde aan het schrijven van een boek, heb ik me eerst bezig gehouden met schrijven voor mijn plezier. Het begon eigenlijk in mijn tienertijd, toen ik meedeed aan een slagzinwedstrijd. Dat leverde een grappige kleine prijs op. Vooral het spelen met taal, woordgrapjes en rijmpjes – ook in andere talen – deed ik met veel genoegen. Via allerlei andere schrijfwedstrijden kon ik oefenen met de meest uiteenlopende thema’s en werkvormen. Een rederijkersgedicht, een liedtekst, een theatermonoloog, haiku of een extreem kort verhaal: elke keer weer de uitdaging aangaan er iets unieks van te maken.

Een roman schrijven is iets anders. Daar komen andere dingen bij kijken. Een paar keer heb ik mij gewaagd aan een levensverhaal in opdracht. Na al die oefening en het volgen van een opleiding aan de Schrijversacademie ben ik in het voorjaar van 2019 begonnen aan een biografie.

typemachine

Leuk om korte verhalen te schrijven


Een kort verhaal heeft voor de beginnende schrijver een groot voordeel, dat tegelijkertijd een nadeel is: het hoeft geen uitgebreid verhaal te worden, maar hoe zorg je ervoor dat je zo compact mogelijk overbrengt waar het over gaat. Je moet al snel duidelijk maken wie de hoofdpersonen zijn, waar het zich afspeelt en wat er aan de hand is. Dan kan je je verhaal opbouwen. Ik heb gemerkt, dat mijn korte verhalen vaak een onverwachte wending of einde hebben, met absurde situaties of verrassende plots. Die dingen sluipen er op de een of andere manier in. Door erop te vertrouwen, dat een kort verhaal ‘zichzelf schrijft, komen er wonderbaarlijke dingen tot stand.

Voorbeelden van korte verhalen vind je in mijn porffolio

Gedichten

Is het een gedicht of toch proza….?

Lang heb ik getwijfeld of gedichten schrijven wel bij mij paste. Na een schrijfmarathon in Utrecht, waar een uur lang onder leiding van Ilja Leonard Pfeijffer gewerkt werd aan het ‘verbouwen van een gedicht’ van iemand anders, was ik helemaal om. De gedichten die meer op proza lijken passen meestal niet bij mij, hoewel de tekst heel po√ętisch kan zijn.

Voorbeelden van mijn gedichten zijn te vinden in mijn portfolio.

Een bundel korte verhalen is ook hele goede vakantielectuur. Elke keer een samengebalde gebeurtenis en toch nog voldoende tijd om op stap te gaan. Als je een echte dikke pil meeneemt, bestaat het gevaar dat je je hotelkamer of je bungalow niet meer uitkomt….

Kerstkaarten

In mijn kerstkaarten verwerk ik actuele thema’s, waarbij humor niet mag ontbreken. Een grappig verpakte boodschap, een speldenprik, een spiegel.

Voorbeelden van mijn kerstkaarten vind je in mijn portfolio.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top