Boeken

Boeken maken is mooi werk.

Ik schrijf boeken, ook in opdracht. Het verhaal van je leven. Voor nu of later, voor jezelf of voor anderen.


Honderden boeken heb ik gelezen in de afgelopen tientallen jaren. De verhalen die mij het meest zijn bijgebleven, gaan altijd over mensen. Allerlei mensen van over de hele wereld, in verrassende omstandigheden, die van alles meemaken en daar heel verschillend op kunnen reageren. Een boek kan ook over families gaan of over een groep vrienden, maar het belangrijkste voor mezelf is dat een boek mij raakt. Dat ik me naderhand weer een stukje rijker voel. Door te lezen vergroot een schrijfster de wereld in haar hoofd.

‘Daar zou ik een boek over kunnen schrijven’…….

Een verzuchting die mij en vele anderen bekend voorkomt.

Vandaar dat ik in april 2019 begonnen ben met een biografie. Daarvoor is aardig wat research nodig. De dingen die me niet bekend zijn, komen intuïtief op mijn pad. Soms schrijft zo’n hoofdstuk zich voor een deel zelf en dat is een magische ervaring.

In mijn portfolio is een lijstje opgenomen van de boeken die ik geschreven heb of waaraan ik een bijdrage heb geleverd. Ook de gedichtenbundels waarin gedichten van mijn hand zijn opgenomen worden vermeld. Deze bescheiden stapel wordt hier getoond.

Tevens heb ik al veel korte verhalen geschreven, waarbij vaak een humoristisch of verrassend element het verhaal binnensluipt. De aanleiding kan een bericht in de krant zijn, een nieuwsitem op de radio of een ontmoeting. Dan ontstaat er een idee, dat ik verder uitwerk en soms schrijft ook hier het verhaal zichzelf. Dat is het mooiste!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top