Wie ben ik

Al heel jong raakte ik gefascineerd door de mensen en de wereld om mij heen. Ik wilde de dingen begrijpen en weten wat ik op deze planeet kom doen. Taal was al heel vroeg mijn passie: hoe zeggen mensen wat ze bedoelen en waarom doen ze dat zo. Je kunt met taal spelen en dat doe ik dan ook graag.

De afgelopen 35 jaar heb ik vele boeken gelezen, o.a. op het gebied van bewustwording, spiritualiteit en esoterie. Door de ervaringen in mijn leven heb ik de kennis en wijsheid uit deze boeken mogen integreren, waardoor mijn kijk op mensen en gebeurtenissen veranderd is. Een gezonde dosis humor houdt de zaak licht en luchtig.

Opleiding: Schrijversacademie, specialisatie Romans en Korte Verhalen. Gevolgd in 2018 en 2019. Tevens meerdere workshops gevolgd en inspirerende Schrijversdagen bijgewoond.

Werkervaring: ruim 24 jaar heb ik gewerkt als trainster en coach. Al tientallen jaren houd ik me beroepsmatig met taal bezig; zowel met tekstschrijven als vertalen. Daaronder journalistiek werk, voor Maasstad Weekbladen (inmiddels opgeheven) en Hart van Holland, een huis-aan-huisblad dat verschijnt in Zuidplas, Waddinxveen en Lansingerland.

Schrijfwedstrijden: ik heb aan de meest uiteenlopende schrijfwedstrijden meegedaan, zoals het schrijven van een essay, een toneelscene, een liedtekst, allerlei dichtvormen, korte verhalen en slagzinnen. Hierdoor kon ik ervaring opdoen met een bepaalde vorm en spelen met taal. Dat leverde meerdere keren een prijs op.

Taal is mijn passie, mijn hobby en mijn werk!

Marianne

Bij al mijn werkzaamheden voor Compagnie Fortuin word ik ondersteund door Piet, die deze website heeft ontworpen en de financiën bijhoudt.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top